NO LIMIT

Budući da slika govori više od 1000 riječi za početak Vas pozivamo da pogledate kratki prilog koji je o našem projektu prikazan 03.02.2015. u emisiji Magazin In:

|… i snimke s našeg nastupa na Božićnom koncertu 2014. u pratnji Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH pred prepunom dvoranom Lisinski u Zagrebu:

A sada i riječima:

20140405_--44

Udruga KLUB DOBRE VIBRACIJE u suradnji sa više ustanova i institucija koje skrbe o djeci i mladima s teškoćama u razvoju, te 15 osnovnih škola iz 5 županija RH i ove školske godine nastavlja provedbu projekta NO LIMIT. Osnovni ciljevi projekta su unaprjeđenje zdravlja i kvalitete življenja djece i mladih s teškoćama u razvoju, te proširenje svijesti javnosti, a naročito učenika i nastavnog osoblja u školskom sustavu o potrebama, mogućnostima i pravu djece i mladih s teškoćama u razvoju za ravnopravno sudjelovanje u kulturnom i javnom životu zajednice, te senzibiliziranost za marginalizirane društvene skupine općenito. Navedeno nastojimo postići kroz zajedničke terapijsko – inkluzivne radionice bubnjanja i javne nastupe učenika redovitih osnovnih i srednjih škola i njihovih vršnjaka s teškoćama u razvoju.

klub_dobre_vibracije_za_bolji_svijet_lisinski (55)_9

Projekt se provodi od 01.09.2015 -31.08.2017. godine, a partneri u provedbi su Centri za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj“ (ZG), “Zagreb“ (ZG), “Tuškanac“ (ZG) i “Šubićevac“ (ŠI), Centar za rehabilitaciju “Stančić“, Hrvatski Crveni križ, brojne udruge koje skrbe o djeci i mladima s teškoćama u razvoju te 15 osnovnih škola s teritorija Grada Zagreba, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Brdsko-posvske i Šibensko-kninske županije. U ovoj školskoj godini planiramo realizirati ukupno 315 radionica, 15 manjih i 6 većih javnih nastupa na kojima će sudjelovati cca 1100 djece i mladih iz navedenih partnerskih organizacija. Također u sklopu ovog projekta planiramo i akciju pod nazivom ZVIJEZDE BUBNJAJU. U sklopu ove akcije ćemo na 10 radionica ugostiti minimalno 10 poznatih ličnosti, što će biti dokumentirano u formi kratkih video uradaka, fotografija i intervjua korisnika i poznatih osoba o svom iskustvu sudjelovanja u projektu. Sve će pratiti PR kmapanja u sklopu koje će se redovito plasirati priopćenja za javnost, a video uradci biti distribuirani putem YouTube-a i objava na web stranicama partnera u projektu te društvenim mrežama.

Projekt “NO LIMIT – Daj 5 za bolji svijet!“ je dobio pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje i suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Do sada su projekt podržali i svoje sudjelovanje na radionicama potvrdili: Goran Navojec, Leon Lučev, Sandi Cenov, Doris Pinčić, Robert Kurbaša, Antonija Blaće, Davor Dratar Drele, Saša Lozar, Frano Domitrović, Blaženka Leib i Maja Spahija.

CEDEVITA resize

Povijest:

Pilot projekt pod nazivom ”NO LIMIT” smo počeli provoditi u rujnu 2013. u suradnji sa Centrom za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ iz Zagreba. U dogovoru sa upravom i stručnim timom organizirali smo terapijske radionice bubnjanja za djecu suočenu s oštećenjem sluha i drugim višestrukim komunikacijskim teškoćama. Tijekom školske 2013/14. 20 djece iz Centra „Slava Raškaj“ sudjelovalo je u radu 60 radionica i ostvarilo 10 javnih nastupa.Od rujna 2014. priključuje nam se OŠ „Jabukovac“, čiji učenici sudjeluju na radionicama skupa s djecom iz Centra „Slava Raškaj“. Na taj način radionice pored rehabilitacijskih postaju i inkluzijske. Djeca s oštećenjem sluha dobijaju priliku upoznati se i družiti s vršnjacima iz svog susjedstva (djeca iz „Slave Raškaj“ su inače socijalno izolirana zbog specifičnosti načina njihovog komuniciranja – znakovnog jezika, te se njih 20-ak druže gotovo isključivo međusobno, bez značajnijeg dodira s vanjskim svijetom). S druge strane, učenici iz OŠ Jabukovac dobili su priliku razvijati osjećaj zajedništva i sklonost ka volonterizmu, te njegovati svoju emocionalnost kao jedan od osnovnih preduvjeta za zdravo odrastanje. Kruna dosadašnjeg rada je naš Božićni koncert u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“, održan 18.12.2014. Tom prilikom je dio polaznika radionica u pratnji Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH izveo kompozicije „Little Drummer Boy“ i „Radetzky March“ na opće oduševljenje prepune dvorane.

Na koncertu su kao solisti nastupili Marko Tolja i sestre Husar, a gostovali su i zbor „Izvor“ i klapa „Sv. Juraj“ HRM-a.U međuvremenu nam se javio veliki broj osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske koje su zainteresirane uključiti se u ovaj projekt. Interes su također iskazali i Crveni križ, Centri za odgoj i obrazovanje “Zagreb“, “Tuškanac“ i “Šubićevac“, te brojne druge udruge i ustanove koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju.

NO_LIMIT_druženje_s_učenicima_O.Š._Jabukovac_web

Unatoč činjenici da je projekt dobio pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje i suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za provedbu u osnovnim i srednjim školama, te podršci brojnih javnih ličnosti do danas smo sve  aktivnosti vezane za projekt financirali samostalno, a osoblje uključeno u provedbu sav svoj rad je odradilo volonterski.

|Ovdje možete pogledati kratki animirani film o našem projektu koji je za nas volonterski izradila slikarica i animatorica Jelena Prljević: