NO LIMIT – Daj 5 za bolji svijet!

Budući da slika govori više od 1000 riječi za početak Vas pozivamo da pogledate kratki prilog koji je o našem projektu prikazan 03.02.2015. u emisiji Magazin In:

|
|

… i snimke s našeg nastupa na Božićnom koncertu 2014. u pratnji Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH pred prepunom dvoranom Lisinski u Zagrebu:

Radetzky March
Little Drummer Boy

A sada i riječima:

|

20140405_--44Udruga KLUB DOBRE VIBRACIJE u suradnji sa više ustanova i institucija koje skrbe o djeci i mladima s teškoćama u razvoju, te 15 osnovnih škola iz 5 županija RH i ove školske godine nastavlja provedbu projekta “NO LIMIT – Daj 5 za bolji svijet!”. Osnovni ciljevi projekta su unaprijeđenje zdravlja i kvalitete življenja djece i mladih s teškoćama u razvoju, te proširenje svijesti javnosti, a naročito učenika i nastavnog osoblja u školskom sustavu o potrebama, mogućnostima i pravu djece i mladih s teškoćama u razvoju za ravnopravno sudjelovanje u kulturnom i javnom životu zajednice, te senzibiliziranost za marginalizirane društvene skupine općenito. Navedeno nastojimo postići kroz zajedničke terapijsko – inkluzivne radionice bubnjanja i javne nastupe učenika redovitih osnovnih i srednjih škola i njihovih vršnjaka s teškoćama u razvoju.

Projekt se provodi od 01.09.2015 -31.08.2017. godine, a partneri u provedbi su Centri za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj“ (ZG), “Zagreb“ (ZG), “Tuškanac“ (ZG) i “Šubićevac“ (ŠI), Centar za rehabilitaciju “Stančić“, Hrvatski Crveni križ, brojne udruge koje skrbe o djeci i mladima s teškoćama u razvoju te 15 osnovnih škola s teritorija Grada Zagreba, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Brdsko-posvske i Šibensko-kninske županije. U ovoj školskoj godini planiramo realizirati ukupno 315 radionica, 15 manjih i 6 većih javnih nastupa na kojima će sudjelovati cca 1100 djece i mladih iz navedenih partnerskih organizacija. Također u sklopu ovog projekta planiramo i akciju pod nazivom ZVIJEZDE BUBNJAJU. U sklopu ove akcije ćemo na 10 radionica ugostiti minimalno 10 poznatih ličnosti, što će biti dokumentirano u fklub_dobre_vibracije_za_bolji_svijet_lisinski (55)_9ormi kratkih video uradaka, fotografija i intervjua korisnika i poznatih osoba o svom iskustvu sudjelovanja u projektu. Sve će pratiti PR kmapanja u sklopu koje će se redovito plasirati priopćenja za javnost, a video uradci biti distribuirani putem YouTube-a i objava na web stranicama partnera u projektu te društvenim mrežama.

Projekt “NO LIMIT – Daj 5 za bolji svijet!“ je dobio pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje i suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Do sada su projekt podržali i svoje sudjelovanje na radionicama potvrdili: Goran Navojec, Leon Lučev, Sandi Cenov, Doris Pinčić, Robert Kurbaša, Antonija Blaće, Davor Dratar Drele, Saša Lozar, Frano Domitrović, Blaženka Leib i Maja Spahija.

CEDEVITA resizePovijest:

Pilot projekt pod nazivom ”NO LIMIT” smo počeli provoditi u rujnu 2013. u suradnji sa Centrom za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ iz Zagreba. U dogovoru sa upravom i stručnim timom organizirali smo terapijske radionice bubnjanja za djecu suočenu s oštećenjem sluha i drugim višestrukim komunikacijskim teškoćama. Tijekom školske 2013/14. 20 djece iz Centra „Slava Raškaj“ sudjelovalo je u radu 60 radionica i ostvarilo 10 javnih nastupa.Od rujna 2014. priključuje nam se OŠ „Jabukovac“, čiji učenici sudjeluju na radionicama skupa s djecom iz Centra „Slava Raškaj“. Na taj način radionice pored rehabilitacijskih postaju i inkluzijske. Djeca s oštećenjem sluha dobijaju priliku upoznati se i družiti s vršnjacima iz svog susjedstva (djeca iz „Slave Raškaj“ su inače socijalno izolirana zbog specifičnosti načina njihovog komuniciranja – znakovnog jezika, te se njih 20-ak druže gotovo isključivo međusobno, bez značajnijeg dodira s vanjskim svijetom). S druge strane, učenici iz OŠ Jabukovac dobili su priliku razvijati osjećaj zajedništva i sklonost ka volonterizmu, te njegovati svoju emocionalnost kao jedan od osnovnih preduvjeta za zdravo odrastanje. Kruna dosadašnjeg rada je naš Božićni koncert u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“, održan 18.12.2014. Tom prilikom je dio polaznika radionica u pratnji Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH izveo kompozicije „Little Drummer Boy“ i „Radetzky March“ na opće oduševljenje prepune dvorane.

 
|
Na koncertu su kao solisti nastupili Marko Tolja i sestre Husar, a gostovali su i zbor „Izvor“ i klapa „Sv. Juraj“ HRM-a.U međuvremenu nam se javio veliki broj osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske koje su zainteresirane uključiti se u ovaj projekt. Interes su također iskazali i Crveni križ, Centri za odgoj i obrazovanje “Zagreb“, “Tuškanac“ i “Šubićevac“, te brojne druge udruge i ustanove koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju.
|

Unatoč činjenici da je projekt dobio pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje i suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za provedbu u osnovnim i srednjim školama, te podršci NO_LIMIT_druženje_s_učenicima_O.Š._Jabukovac_webbrojnih javnih ličnosti do danas smo sve  aktivnosti vezane za projekt financirali samostalno, a osoblje uključeno u provedbu sav svoj rad odrađuje volonterski. Za nastavak i proširenje projekta potrebna su dodatna sredstva koja sami ne možemo osigurati (kvalitetni instrumenti, druga prateća oprema,…):

|Ovdje možete pogledati kratki animirani film o našem projektu koji je za nas volonterski izradila slikarica i animatorica Jelena Prljević: https://www.youtube.com/watch?v=RbsxevqNzwM

 |

Budući da trenutačno radimo na plastičnim poluigračkama, za nastavak projekta i ozbiljnije rezultate neophodno je da nabavimo nove, kvalitetnije bubnjeve od kojih svaki stoji oko 2.250 kn. Ukoliko želite donirati sredstva za nabavku instrumenata, podatci za uplatu na račun otvorn kod Raiffeisenbank Austria d.d. su sljedeći:

Klub Dobre Vibracije

Mlinovi 102/a, 10.000 Zagreb

IBAN: HR3424840081106228477

SWIFT: RZBHHR2X

Račun je multivalutni, te se na njega mogu uplaćivati i kunske i devizne uplate.

Hvala na podršci!