Bubnjaonica

BUBNJAONICA, PROGRAM FOR KIDS AND PARENTSNVO Klub Dobre Vibracije organizira radionice bubnjanja pod nazivom BUBNJAONICA.

BUBNJAONICA je namijenjena djeci vrtićke dobi (3-6 god), članovima njihovih obitelji i uposlenicima vrtića koji su uključeni u proces odgoja i obrazovanja djece.

Osnovna ideja je pružiti djeci doživljaj iskustva bubnjanja, izražavanja putem apstraktnog jezika glazbe kojim se zaobilazi svjesno, a omogućava potisnute, podsvjesne sadržaje izraziti, osvijestiti i transformirati u kreativnost.

U BUBNJAONICI djeca vježbaju neke osnovne pojmove kao što su: lijevo – desno, brzo – polako, tiho – glasno, brojanje i dr. Igre su dinamične, s puno fizičke aktivnosti i kretanja, šaljive i djeci izuzetno zanimljive.

Trajanje radionice je 45 min, a maksimalan broj sudionika je 25.

Prema dosadašnjem iskustvu tijekom cijele radionice djeca zadržavaju pažnju te razvijaju vještinu međusobnog komuniciranja i uvažavanja.

Jako je važno da u radionici sudjeluju i odrasli te na taj način osobnim primjerom daju djeci podršku, potičući ih da na zabavan i duhovit način razvijaju navike zdravijih stilova življenja.

Tijekom BUBNJAONICE djeca se kroz nekoliko igara predstavljaju, iskazuju svoje afinitete, uče i vježbaju međusobno se slušati i koordinirati (timski rad), oslobađaju se straha od izloženosti pred skupinom, lakše prevladavaju osjećaj srama, zatvorenosti, pri čemu je bubanj jako dobar medij.

Budući da se danas djeca i mladi sve više suočavaju s nekontroliranom i destruktivnom energijom veoma važno da svoju energiju usmjeravaju u kreativni proces. U tom smislu BUBNJAONICA im nudi korisne i zabavne “alate“ koje će rado koristiti.

Što još postižemo bubnjanjem?

– harmoniziranje – ritmičkim, naizmjeničnim udarcima o bubanj usklađujemo rad desne i lijeve ruke, a time usklađujemo i lijevu i desnu stranu mozga, kao i tijela (povezujemo razum i intuiciju)

– aktiviranje – obzirom da su dlanovi refleksne zone, udaranjem ritma pobuđuje se i aktivira većina organa u tijelu, kao i parasimpatički nervni sustav, koji je  antistresni nervni sustav.

– obnavljanje – zvuk bubnja djeluje i na staničnu razinu organske strukture (vibracije zvuka bubnja oživljavaju i bude naše energetski uspavane stanice)

–  opuštanje – bubnjanjem uravnotežujemo višak/manjak energije u tijelu

–  podizanje samopouzdanja

–  fokus (svjesnosti i bivanje u sadašnjem trenutku)

– povećavanje Alfa moždanih valova, koji su povezani s osjećajima sreće i blagostanja

– stimuliranje uma i proširenje mentalnih sposobnosti

– kreativnost – pruža nam se mogućnost jedinstvenog, osobnog izraza

– izražavanje emocija

NAPOMENA: Projekt ORKESTAR DOBRE VIBRACIJE je dobio pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje i suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za provedbu u odgojnim i obrazovnim ustanovama u RH.

Za pohađanje Bubnjaonice nije potrebno NIKAKVO GLAZBENO PREDZNANJE A INSTRUMENTI ZA SVE POLAZNIKE SU OSIGURANI.No, ukoliko imate svoj instrument i želite baš na njemu svirati, možete ga donijeti.

Za rezervaciju termina i dodatne informacije možete nas kontaktirati putem sms-a: 091/794-6465 ili e-mailom: klubdobrevibracije@gmail.com

boris prljević i frano domitrović

Voditelj radionice je PRLJEVIĆ BORIS, diplomirani glazbenik.

Od 1999-2008. bio je član Simfonijskog orkestra RTV CG i Crnogorske Filharmonije, te radio kao profesor u više srednjih i osnovnih glazbenih škola. U međuvremenu započinje studij shiatsua na Međunarodnoj Školi Shiatsua u Zagrebu i Studij Svjesne Prehrane i Dijagnoze.

Od 2008. je angažiran u Otvorenom učilištu Biovizija u Zagrebu kao shiatsu terapeut i asistent na studiju shiatsua, te Studiju Svjesne Prehrane i Dijagnoze. U isto vrijeme je i voditelj projekta terapijskog bubnjanja za djecu Zagrebačkih osnovnih škola pod nazivom „Bubanj sve lakše podnosi-reci DA prijateljstvu“. Od siječnja 2014. do srpnja 2015. radio je na mjestu glazbenog terapeuta u Centru za rehabilitaciju “Stančić“.

Trenutačno obavlja dužnost voditelja NVO Klub Dobre Vibracije. Voditelj je projekata ORKESTAR DOBRE VIBRACIJE.

Boris je aktivan i kao slobodni umjetnik te surađuje s glazbenicima i bendovima raznolike žanrovske orjentacije – ZDENKA KOVAČIČEK, MP trio, MIROKADO TRIO, JAZZ AMBIENT TRIO, HRVATSKI GAJDAŠKI ORKESTAR i mnogi drugi.