O našoj školi

KLUB DOBRE VIBRACIJEOpćenito

Mada su djembe i dundun bubnjevi porijeklom s područja Zapadne Afrike, naša se škola bavi različitim tradicijama-tradicionalno japansko bubnjanje, latinoamerički ritmovi, moderni ritmovi… Namjera nam je upoznati se s različitim kulturama i iz njih izvući ono najbolje, pri tom gradeći osobni svirački identitet svakog sudionika ponaosob kao i samog ansambla.

Na tom putu samootkrivanja, pored učenja tehnika dobijanja tona i usklađivanja koordinacije lijeve i desne ruke kroz razne tehničke vježbe, fokus stavljamo na položaj tijela a naročito na jedinstvo daha i pokreta. Ovo je krucijalno važno u procesu transformacije energije i poboljšanje vitalnosti izvođača, te čini razliku između iscrpljivanja (nakon sviranja smo premoreni) i očuvanja/obnavljanja naših energetskih resursa (nakon sviranja osjećamo lakoću kao nakon vježbanja yoge, thai-chia, qi-gonga,…).

Kako početi?

Prvi korak je pohađanje POČETNOG TEČAJA DJEMBEA. Tečaj obično traje dva tjedna i sastoji se od ukupno četiri termina od po 60 minuta. Tečaj je namijenjen svim uzrastima i na njemu se uče osnove tehnike sviranja djembea, te najmanje jedan tradicionalni višeglasni zapadnoafrički ritam. Nikakvo predznanje nije potrebno, a instrumenti su osigurani za sve polaznike. Dobne granice ne postoje i dobrodošli su svi koji imaju volje i žara za okušati se u bubnjanju.

Kako nastaviti?

Nakon završetka Početnog djembe tečaja svi zainteresirani se mogu priključiti jednom od naših bubnjarskih ansambala, s obzirom na stupanj sviračkih sposobnosti. Probe ansambala se održavaju jednom tjedno u trajanju od 90 min (skupine A, B i C). Na probama učimo nove ritmove, skupa kreiramo i uvježbavamo nove aranžmane, dogovaramo buduće nastupe, a prije svega se sjajno družimo. Nastojimo što češće nastupati i na taj način promovirati bubnjanje kao zabavnu i zdravu aktivnost.

Sav prihod od škole namijenjen je realizaciji naših humanitarnih projekata ORKESTAR DOBRE VIBRACIJE DODIR DOBRE VIBRACIJE.

Voditelj škole je Boris Prljević, diplomirani glazbenik.

Leave a Reply