ORKESTAR DOBRE VIBRACIJE na F=M

Nakon uspješne suradnje sa Zagrebačkom filharmonijom Orkestar Dobre Vibracije poziva Vas na svoj novi nastup koji će se dogoditi u srijedu, 22.05.2019. u okviru Festivala jednakih mogućnosti na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu. Članovi ovog sastava će tom prilikom izvesti svojevrstan glazbeni triptih pod nazivom “Slike iz Japana“. Riječ je o tri kompozicije japanskih autora, “Kazauta“, “Pjesma ljepote“ i “Lion“. Pored mladih s višestrukim komunikacijskim teškoćama nastupit će i njihovi asistenti, inače članovi škole bubnjanja Kluba Dobre Vibracije. Početak nastupa predviđen je za 17:45h.

“Budući da je izvedba Kazaute u Lisinskom bila prilično uspješna te da je odlično prihvaćena od strane publike i kritike, odlučili smo se nastaviti u istom štihu, pa smo za ovaj put pripremili još 2 kompozicije s dalekog istoka.“Pjesma ljepote“ je numera iz sjajnog kineskog filma “Kuća letećih bodeža“, dok je “Lion“ kompozicija kultnog japanskog taiko benda Kodo.

Orkestar Dobre Vibracije je projekt NVO Kluba Dobre Vibracije kojim se mladima s teškoćama u razvoju osigurava bavljenje kulturno-umjetničkim aktivnostima. Projekt je financiran sredstvima Europske unije i MInistarstva kulture RH. Mladi u ovom orkestru su virtuozi na instrumentu zvanom život. Iako suočeni s višestrukim komunikacijskim eškoćama, sa svojim srcima prepunim radosti i ushićenja svladavaju najteže životne “dionice“. Ovaj virtuozitet je prepoznat i od strane Zagrebačke Filharmonije koja je projekt poduprla zajedničkom i jedinstvenom izvedbom kompozicije “Slike s izložbe“ Modesta Petroviča Musorgskog.

Za više informacija o projektu možete kontaktirati Borisa Prljevića, voditelja projekta na e-mail: klubdobrevibracije@gmail.com.  

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Kluba Dobre Vibracije.