Početni tečaj djembea – jesen 2018.

klub_dobre_vibracije_djembe_tecaj

 

KADA: Od 22. studenog 2018. do 17. siječnja 2019., četvrtkom od 18:00 do 19:30h.

GDJE: U prostorijama OŠ Pantovčak, na adresi „Hercegovačka“ 108, (Zagreb, blizina Britanskog trga). Lokacija na mapi.

Tečaj se sastoji od 9 termina od po 90 minuta. Namijenjen je svim uzrastima i na njemu se uče osnove tehnike sviranja djembea, te jedan tradicionalni zapadnoafrički ritam. Predviđeni su i javni nastupi polaznika (nisu obavezujući za one koji ne žele nastupati). Nakon tečaja zainteresirani polaznici se mogu priključiti jednoj od naših bubnjarskih skupina i redovito vježbati s prijateljima.

Za pohađanje tečaja NIJE POTREBNO NIKAKVO GLAZBENO PREDZNANJE, A INSTRUMENTI ZA SVE POLAZNIKE SU OSIGURANI.

Cjelokupnan prihod od ovog tečaja namijenjen je realizaciji humanitarnog projekta NO LIMIT.

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN, pa preporučamo da svoje mjesto u grupi rezervirate što prije. Za prijave/rezervacije ili dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem mobitela: 091/794-6465 ili e-maila: klubdobrevibracije@gmail.com

Mada je djembe porijeklom s područja Zapadne Afrike, na našem se repertoaru nalaze kompozicije različitih svjetskih tradicija: tradicionalno japansko bubnjanje, latinoamerički ritmovi, moderni ritmovi… Namjera nam je upoznati se s različitim kulturama i iz njih izvući ono najbolje, pri tom gradeći osobni svirački identitet svakog sudionika ponaosob kao i samog ansambla.

 

boris prljević i frano domitrovićVoditelj tečaja je PRLJEVIĆ BORIS, diplomirani glazbenik. Od 1999-2008. bio je član Simfonijskog orkestra RTV CG i Crnogorske Filharmonije, te radio kao profesor u više srednjih i osnovnih glazbenih škola u Crnoj Gori. U međuvremenu započinje studij shiatsua na Međunarodnoj Školi Shiatsua u Zagrebu, te pohađa Studij Svjesne Prehrane i Dijagnoze. Od 2008. je angažiran u Otvorenom Učilištu Biovizija u Zagrebu kao shiatsu terapeut i asistent na studiju shiatsua, te Studiju Svjesne Prehrane i Dijagnoze. U isto vrijeme je i voditelj projekta terapijskog bubnjanja za djecu Zagrebačkih osnovnih škola pod nazivom „Bubanj sve lakše podnosi-reci DA prijateljstvu“.

Od 2012. vodi udrugu KLUB DOBRE VIBRACIJE  i školu bubnjanja koja djeluje u okviru udruge, a od siječnja 2014. je angažiran kao glazbeni terapeut u rehabilitacijskom centru „Stančić“. Trenutačno je voditelj projekata Orkestar Dobre Vibracije, koji je dobio pozitivno mišljenje AZOO i suglasnost MZOS i Dodir Dobre Vibracije.Boris je aktivan i kao slobodni umjetnik te surađuje s glazbenicima i bendovima raznolike žanrovske orjentacije – ZDENKA KOVAČIČEK, MILADIN PERUNIČIĆ, MP TRIO, MIROKADO TRIO, JAZZ AMBIENT TRIO, HRVATSKI GAJDAŠKI ORKESTAR,…. Redovito prakticira YOGU, THAI CHI, MEDITACIJU i druge oblike tjelovježbe.

Leave a Reply