Shiatsu tretman predstavlja duboki rad na različitim strukturalnim prioritetima primatelja: kostima, mišićima, živcima, ligamentima/tetivama, zglobovima, fasciji, meridijanima… u svrhu uravnoteženja zdravlja.

Tijekom tretmana, terapeut se koristi različitim tehnikama pritiska palca, istezanja, ljuljana, rotacija i drugih oblika rada na tijelu, u svrhu postizanja i održanja balansa klijentovih organskih, emocionalnih, mentalnih i duhovnih procesa i sustava. Tretman se izvodi na podu, na posebnoj podlozi – tatamiju, u ležećem ili sjedećem položaju (iznimno na stolici, u slučaju kada su navedeni položaji neprimjereni klijentovom trenutačnom stanju).

Izuzetno je važno da je primatelj odjeven u laganu, udobnu pamučnu odjeću. Zašto? Rad na koži trenutačno stimulira mnoge površinske živčane receptore, koji stvaraju svojstvenu barijeru, onemogućavajući na taj način terapeuta da osjeti i tretira dublje razine neuravnotežene energije u tijelu primatelja, što stvara neobičan i rijedak osjećaj otvaranja zakočene energije kod primatelja. Zato mnogi primatelji, koji su do tada išli na druge vrste masaže, ne mogu iznimno suboko  iskustvo shiatsu tretmana usporediti s iskustvom ostalih masaža.

Osim samog tretmana, terapeut daje i kraće usmene preporuke u obliku savjeta o prehrani i načinu života, kao podršku iscjeljenju osobe.

Intenzitet i tijek shiatsu tretmana razlikuju se od osobe do osobe, kao i od trenutka do trenutka.Učinak tretmana umnogome ovisi o iskustvu školovanog shiatsu terapeuta, kao i o njegovoj osobnosti i samorazvoju.

Tretman nema zadanu formu već su “jačina” pritiska i vrste tehnika prilagođene potrebama svakog klijenta ponaosob. Klijent tijekom tretmana u svakom trenutku može signalizirati ukoliko mu je neka tehnika ili pozicija neugodna. Prije samog tretmana slijedi popunjavanje upitnika i kratak razgovor s terapeutom. Temeljem ovoga, u kombinaciji s drugim tehnikama orjentalne dijagnoze, terapeut postavlja dijagnozu i kreira tretman. Nakon tretmana slijedi kratak feedback i preporuke.

Trajanje prvog shiatsu tretmana je oko 1,5 sat, a narednih tretmana približno 1 sat.

Za tretman shiatsua možete se naručiti telefonom na 091/794-6465, e-mailom na klubdobrevibracije@gmail.com ili putem sljedeće prijavne forme:

[contact-form][contact-field label=’Vaše ime i prezime’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Vaša E-mail adresa’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Vaš broj telefona/mobitela’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Vaš upit/predbilježba’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Klub Dobre Vibracije se obvezuje čuvati osobne podatke kao profesionalnu tajnu sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka