TEAM-BUILDING BUBNJANJE

team_building_2

TEAM-BUILDING BUBNJANJE je radionica namijenjena tvrtkama i drugim skupinama koje žele unaprijediti svoju povezanost, organiziranost i učinkovitost ili se jednostavno opustiti i energizirati u pauzama rada.

Osnovna ideja je pružiti sudionicima iskustvo skupnog, timskog bubnjanja, izražavanja i komuniciranja putem apstraktnog jezika glazbe kojom prilikom grupa na zabavan i inventivan način gradi “zvučnu zajednicu“, međusobno komunicira i kreira raznovrsne ritmičke kreacije.team-building-activities-2

Na početku se uče osnove tehnike, koordinacija ruku, međusobno slušanje… a sve kroz niz zabavnih i humorističnih igara kroz koje se postupno savladavaju različiti glazbeni elementi. Do kraja radionice se ti elementi postupno spajaju u jednu zajedničku višeglasnu skladbu koju u samom finalu svi sudionici skupa izvode kao pravi bubnjarski bend. Elementi koji se obrađuju nisu posebno zahtjevni i prilagođeni su prosječnom čovjeku koji nema nikakve prethodne glazbene nTEAM_BUILDING_BUBNJANJEaobrazbe/predznanja. Radionica nema čvrsto zadanu formu, već voditelj temeljem svog iskustva prilagođava sadržaj i tijek radionice tenutačnoj situaciji – afinitetima, željama i mogućnostima svake skupine. Tako će se jedan skupina više bazirati na intuitivne igre, dok će druga težiti kreiranju određene glazbene točke.

Osnovni intrumenti na kojima se tijekom radionice svira su originalni, ručno rađeni zapadnoafrički djembe bubnjevi, dok se po potrebi i želji sudionika mogu uključiti i razne druge udaraljke, zvečke, šuškalice i sl.

 

Trajanje radionice može varirati s obzirom na situaciju od cca 30 – 120 min (po potrebi i dulje).

 

Benefiti bavljenja bubnjanjem

– harmoniziranje – ritmičkim, naizmjeničnim udarcima o bubanj usklađujemo rad desne i lijeve ruke, a time usklađujemo i lijevu i desnu stranu mozga, kao i tijela (povezujemo razum i intuiciju)

– aktiviranje – obzirom da su dlanovi refleksne zone, udaranjem ritma pobuđuje se i aktivira većina organa u tijelu, kao i parasimpatički nervni sustav, koji je  antistresni nervni sustav.team-building

– obnavljanje – zvuk bubnja djeluje i na staničnu razinu organske strukture (vibracije zvuka bubnja oživljavaju i bude naše energetski uspavane stanice)

–  opuštanje – bubnjanjem uravnotežujemo višak/manjak energije u tijelu

–  podizanje samopouzdanja

–  fokus (svjesnosti i bivanje u sadašnjem trenutku)

– povećavanje Alfa moždanih valova, koji su povezani s osjećajima sreće i blagostanja

– stimuliranje uma i proširenje mentalnih sposobnosti

– kreativnost – pruža nam se mogućnost jedinstvenog, osobnog izraza

– izražavanje emocija

boris prljević i frano domitrovićVoditelj radionice je PRLJEVIĆ BORIS, diplomirani glazbenik. Od 1999-2008. bio je član Simfonijskog orkestra RTV CG i Crnogorske Filharmonije, te radio kao profesor u više srednjih i osnovnih glazbenih škola u Crnoj Gori. U međuvremenu započinje studij shiatsua na Međunarodnoj Školi Shiatsua u Zagrebu, te pohađa Studij Svjesne Prehrane i Dijagnoze. Od 2008. je angažiran u otvorenom učilištu “Biovizija“ u Zagrebu kao shiatsu terapeut i asistent na studiju shiatsua, te Studiju Svjesne Prehrane i Dijagnoze. U isto vrijeme je i voditelj projekta terapijskog bubnjanja za djecu zagrebačkih osnovnih škola pod nazivom „Bubanj sve lakše podnosi-reci DA prijateljstvu“.

Od 2012. vodi udrugu KLUB DOBRE VIBRACIJE  i školu bubnjanja koja djeluje u okviru udruge, a od siječnja 2014. je angažiran kao glazbeni terapeut u rehabilitacijskom centru „Stančić“. Trenutačno je voditelj projekata Orkestar Dobre Vibracije, koji je dobio pozitivno mišljenje AZOO i suglasnost MZOS i Dodir Dobre Vibracije. Boris je aktivan i kao slobodni umjetnik te surađuje s glazbenicima i bendovima raznolike žanrovske orjentacije – ZDENKA KOVAČIČEK, MIROKADO TRIO, JAZZ AMBIENT TRIO, HRVATSKI GAJDAŠKI ORKESTAR,…. Redovito prakticira YOGU, THAI CHI, MEDITACIJU i druge oblike tjelovježbe.