Započeta realizacija projekta Orkestar Dobre Vibracije

Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, pretvorili smo u tvornicu glazbe za preko 20 mladih! A evo kako smo se upoznali u veljači.

Na koncu veljače za učenike Centra za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” Zagreb, buduće korisnike projekta i nekolicinu djelatnika centra, upriličili smo prezentaciju projekta. Ovom prilikom prikazali smo i praktični dio projekta, nastupom našeg bubnjarskog benda.

 

Provedba projekta Orkestar Dobre Vibracije

U suradnji sa stručnim timom iz Centra Slava Raškaj radionice će biti metodološki prilagođene korisnicima projekta, a održavat će se u njima prilagođenom prostoru. Vodit će ih naš Boris prljević, koji ima specifična znanja i vještine potrebne za vođenje radionica namijenenih mladima s višestrukim komunikacijskim teškoćama. Radionice uključuju bubnjanje u skupini na djembe bubnjevima. Dlanovi su važan dio čovjekovog komunikacijskog alata, naročito kod osoba s govornim i slušnim teškoćama. Pa će se tako bubnjanjem korisnicima projketa omogućiti razvijanje bolje koordinacije ruku, grube i fine motorike ruku i šaka, te koordinacije oka i ruke, što predstavlja temelj za razvoj govora.

KOrisnici projekta Orkestar Dobre Vibracije isprobavaju djembe

Nakon prezentiranja programa i benefita projekta, potencijalni korisnici projekta imali su priliku i sami isprobati bubnjeve, postaviti pitanja, i zabaviti se.

Ožujak, u duhu proljeća, donio je u Klub Dobre Vibracije početak realizacije radionica kao priliku za mlade korisnike da kroz Orkestar Dobre Vibracije . Pratite nas na Facebooku i Instagramu za više detalja sa radionica. 🙂

O projektu

Projekt Orkestar Dobre Vibracije NVO-a Klub Dobre Vibracije bavi se problemom nedovoljne zastupljenosti kulturno-umjetničkih sadržaja za mlade s teškoćama u razvoju. Cilj je organiziranje radionica bubnjanja i javnih nastupa za 20 mladih s višestrukim komunikacijskim teškoćama, korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, Zagreb, u trajanju od 18 mjeseci. Realizacijom projekta također će se ojačati kapaciteti udruge, čime će se omogućiti multipliciranje rezultata projekta nakon njegova završetka. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socilajnog fonda.

Čitaj više o projektu >> http://klubdobrevibracije.com/orkestardobrevibracije/