O nama

Klub Dobre Vibracije je NVO osnovana u ljeto 2012. sa ciljem unaprijeđenja zdravlja i kvalitete življenja s naglaskom na djecu, mlade i ranjive društvene skupine.

Naša vizija je društvo zdravih i sretnih ljudi sposobnih da ostvare svoj puni fizički, emocionalni, mentalni i duhovni potencijal.

Misija nam je pružiti ljudima pomoć i podršku organiziranjem raznih edukativnih predavanja, radionica, tečajeva, seminara, kampova, stručnih savjetovanja i drugih sadržaja. Na njima se bavimo temama kao što su , društvena odgovornost i socijalna osjetljivost, zdrava ishrana, tjelovježba, rad na tijelu, ljekoviti oblozi i druge vrste pripravaka, glazboterapija, nutarnja i vanjska ekologija, zdravo stanovanje i sl.

Od početka našeg djelovanja do danas uglavnom smo bili fokusirani na projekte usmjerene ranjivim društvenim skupinama te smo do sada proveli dva porjekta  – “PODRŠKA DOBRE VIBRACIJE“ (od studenog 2012. – svibnja 2013. osigurano 200 besplatnih shiatsu tretmana za korisnike doma za stare i nemoćne sv. Josip, Zagreb) i “BUBANJ SVE LAKŠE PODNOSI – redi DA prijateljstvu“ (tijekom školske 2012/13 organizirano 70 radionica bubnjanja u svrhu prevencije nasilja među mladima u više zagrebačkih osnovnih škola), a u tijeku je provedba dva: “ORKESTAR DOBRE VIBRACIJE“ i “DODIR DOBRE VIBRACIJE“.

U sklopu naše NVO djeluje više sekcija mladih: audio-vizualna, bodywork i glazbena.

Glazbena sekcija – najpopularniji segment ove sekcije je bubnjanje. Trenutačno postoje 3 napredne skupine koje jednom tjedno vježbaju i redovito nastupaju. Također, svakog mjeseca tijekom školske godine se organizira POČETNI TEČAJ DJEMBEA nakon kojeg se navedenim skupinama pridružuju novi članovi. Dio članova volontira u sklopu projekta “Orkestar Dobre Vibracije“, pripremajući se za samostalno vođenje radionica i rad s mladima. U ovom trenutku sekcija broji 33 člana.

Bodywork sekcija svoj program provodi u prostoru Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek“. S centrom već nekoliko godina surađujemo na osmišljavanju programa rehabilitacije i inkluzije mladih slijepih i slabovidih osoba, uglavnom u području razvoja taktilnog osjeta bavljenjem bodyworkom. Članovi sekcije su mladi korisnici Centra “Vinko Bek“, te učenici i studenti strukovnih srednjih škola i fakulteta (srednja medicinska, edukacijsko-rehabilitacijski i medicinski fakultet), ali i druge mlade osobe zainteresirane za društveno-korisni angažman. Sekcija trenutačno broji 14 članova.

Audio-vizualna sekciju je osnovala grupa bivših i sadašnjih učenika srednje grafičke škole u Zagrebu, a kasnije su im se priključili i vršnjaci iz drugih zagrebačkih srednjih škola. Početkom 2016. godine je ostvarena suradnja s Odgojnim domom “Bedekovčina“ te dio njihovih štićenica redovito sudjeluje u organiziranju dešavanja na našoj fb i web stranici, izrađuju i obrađuju foto materijal za našu video i foto produkciju. Sekcija trenutačno broji 21 člana.

Rad svih sekcija organiziraju sami mladi, dok stariji članovi nastoje što manje sudjelovati kako bi se mladima pružila prilika da što više razviju svoju samostalnost i kreativnost. U tom smislu smo do sada sudjelovali kao partneri i suradnici u 2 projekta Erasmus+ programa razmjene mladih – “Dobre Vibracije“ (Krapina) i “International window on the world“ (Murzashichle, Poljska), oba provedena tijekom 2016. godine. U sklopu projekta “Dobre vibracije“ čiji je nositelj bila OŠ “Ljudevit Gaj“ naši su članovi bili voditelji radionica, dok smo u sklopu “International window on the world“ bili partneri poljskoj organizaciji Institut.

Od programa za građanstvo trenutačno su najpopularniji škola bubnjanja, bodywork tretmani i prirodna prehrana, a u pripremi su i drugi programi iz područja ekologije i zdravih stilova življenja.

Među značajnijim institucijama i organizacijama s kojima smo ostvarili trajnu suradnju izdvajamo Hrvatsk Crven križ, Centar za rehabilitaciju “Stančić“, Centre za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj“, “Zagreb“ i “Tuškanac“ iz Zagreba, te “Šubićevac“ iz Šibenika, poznati njemački trgovački lanac “Muller”, kao i cca 25 osnovnih i srednjih škola širom RH.

OVDJE možete pogledati našu službenu FB stranicu.

OVDJE je link na naš službeni Youtube kanal.